2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Nagy fogások

Másfél óráig fárasztották a bojlievő harcsaóriást

Másfél óráig fárasztották a bojlievő harcsaóriást

Egyre több hír érkezik olyan hatalmas harcsákról, amelyeket békéshalaknak szánt csalival fognak, így történt ez most is ennek a 60 kilós példánynak az esetében.

Úgy tűnik, a Maconkai- és a Palotási-víztározó egyre inkább lesz híres a bojlievő harcsáiról, mint pontyairól. No, persze nem azért, mintha utóbbiból szűkölködnének bármelyik helyen...

Mindkét vízen, ahogy beindult a felmelegedés, előkerültek a nagyobb harcsák, amelyeket rendre békéshalaknak szánt csalival csaltak horogra

Egy hónapja Palotáson egy 39 kilós példány került partra, amely ránézésre egy kicsit soványnak tűnt, amit március 21-én hétfőn fogtak azonban már kimondottan jó húsban volt – a korábbihoz képest biztosan. 

Sőt, a tömege is jócskán meghaladta a februárban pelletre érkező társát. A víztározó közösségi oldalán megjelentek szerint a délelőtti órákban kapásra jelentkező harcsa meghaladta a 60 kilogrammot. 

A rövid beszámoló szerint ádáz küzdelem zajlott, ugyanis a halat másfél órás fárasztást követően tudták csak partra terelni, ráadásul a sikeres horgásznak, Kurunczi Sándornak segítséget is kellett hívnia.

„Köszönöm Gyurinak a merítést, Lojzinak, Gabinak, Iminek a mérést. Minden tudásomra szükség volt a fárasztáskor, mert beleakadt a másik botomba, amin egy 6-os ponty volt, meg összeszedett három beszakadt előkét is” – kommentálta a remek fogást Kurunczi Sándor.

A harcsát természetesen visszaengedték, ugyanis a palotási szabályok szerint  kizárólag a 8 és 25 kiló közötti példányok tarthatók meg. 

Videóra vettek a víz alatt egy harcsakapást. A videóért KLIKKELJ IDE!

Döme Gábor ördögharcsát, Walter Tamás cápát fogott. Nézd meg a halakat IDE KATTINTVA!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Palotási Víztározó - Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület FB-oldala)