2022. december 8. csütörtök | Mária
Peca+

Így veszi fel a bojlit a nagy harcsa – víz alatti felvétel a kapásról

Így veszi fel a bojlit a nagy harcsa – víz alatti felvétel a kapásról

Látványos videóban nézhetjük meg, hogyan veszi fel a harcsa a pontyoknak szánt csalit. Víz alatti felvétel, a kapást lassítva is láthatjuk!

Egyre gyakoribbá válnak a harcsafogások pontyoknak szánt csalikkal. Az idei év első komolyabb harcsáját, egy 39 kilós példányt is pellettel csaltak horogra a Palotási-víztározón. Ott, ahol korábban már bojlival is fogtak 90 kilós harcsát

De a Maconkai-víztározón is akasztottak egy 59 kilósat tavaly, akkor egy házi készítésű, áfonyás ízű bojlira csábult el a kapitális példány.

Azok a horgászvizeken, ahol intenzíven etetnek magas fehérjetartalmú, pontyoknak szánt etetőanyaggal, ott bizony a harcsák már hozzászoktak a bojlikhoz, pelletekhez vagy éppen waftersokhoz, amelyeket előszeretettel fogyasztanak. 

Most azt is megnézhetjük, hogyan megy végbe egy ilyen harcsakapás. Az Underfishing Youtube-csatornájára felkerült nemrég egy víz alatti videó. Ebben azt láthatjuk, milyen is az, amikor felszippant két waftersból és egy fél bojliból álló csalicsokrot egy nagy harcsa.

A 6 perces videó elején először a kisebb keszegek jelennek meg a bevetett készségnél, de ők nem tudnak mit kezdeni a nagyméretű golyókkal. 

Aztán megjelenik a harcsa, jó pár percig szemléli a terepet, körözget a finomságok felett, aztán egyszer csak felszippantja a horgot. A kapást lassítva is megnézhetjük. 

Ki is vettük a jelenetet külön videóba: 

A videó a bőven méter feletti hal visszaengedésével zárul. Itt a teljes felvétel, a lényegi rész 5 percnél kezdődik: 

Hatalmas harcsa mellé úszott egy búvár, és videóra vette. Nézd meg a látványos felvételt IDE KATTINTVA!

150 kilós arapaimát fogott a dzsungelben Döme Gábor. Részletek ITT!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

 

(fotó: Youtube)