2022. január 18. kedd | Piroska
Videók

Megint hatalmas harcsát fogott a vízbe rántott horgász

Megint hatalmas harcsát fogott a vízbe rántott horgász

Hosszú szünetet követően újra hatalmas harcsával jelentkezett Szabó Lóránt. 2-3 fokos vízben, gilisztával ingerelte kapásra a 200 centiméteres harcsát. A kitartásra szükség volt, mert már majdnem összepakolt, amikor eltűnt az úszója.

„Ilyenkor novemberben már nálam is téli álmukra szenderülnek a harcsázó cuccok, és a süllőzés kerül előtérbe. Ám az elmúlt napok csapadékos időjárása ismét a felszínre hajtotta az udvarban a gilisztákat, és engem harcsázásra buzdítottak” – így kezdődik Szabó Lóránt legfrissebb beszámolója, amelyet saját Facebook-oldalán tett közzé.

Ő az, akit berántott a vízbe egy harcsa még a nyár elején, és elvitte a botját. Később revansot vett, és fogott egy 45 kilósat, majd pedig azt az 50 kilósat is elcsípte, ami korábban kibabrált vele. 

Nos, Lóri nem bírt ellenállni a kísértésnek, és csak elindult harcsázni télvíz idején is. Vasárnap este összeszedte a gilisztákat az udvarban, bepakolt a kocsiba, és másnap reggel útnak indult a somogy megyei Hársasberki-tóra. Fél nyolckor már bent is befelé a csónakkal. 

Tervei között a mélyvízi úsztatás volt, mivel az előrejelzés erős szelet írt, ami ehhez a módszerhez elengedhetetlen. Ám reggel sima víztükör fogadta, ám ez nem szegte kedvét, és csak rápróbált egy kiszemelt helyre, ahol halmozgást látott.

Már dél körül járt az idő, de azon kívül, hogy néha megmoccant az úszója, nem sok értékelhető esemény történt, leszámítva, hogy már kezdte reményét veszteni, és a lába is rendesen fázott.

De csak izgatta a fantáziáját, hogy az úszója olykor-olykor meg-megbillent, így 2 óra felé összetette második botját is, és adott magának (és a harcsáknak) még egy órácskát.  

„Persze a 3-ból fél 4 lett, aztán na még egy kicsit. De megérte várni, az úszó eltűnt, a bevágás jól akadt. A hideg víz miatt szerencsémre nem volt ereje teljében a hal, de így is a létező összes akadót, ágat célba vette” – írja posztjában Lóri, aki végül nagy küzdelem árán a csónak mellé tudta húzni a halat. 

„Mint egy 3 kilométeres futás után, csak lihegtem a csónakba emeléskor, de az örömöm leírhatatlan volt! Egész nap mozdulatlanul ültem, hogy nehogy elzavarjam. Dacolva az időjárással, mégiscsak megérte várni!” – hangsúlyozta a kitartást, amelyre igencsak szükség volt. Sokan már feladták volna, nem vártak volna az utolsó pillanatig. 

A gilisztára elcsábuló harcsa faroktőig kereken 200 centiméter volt, a tömege pedig Lóri becslése szerint 55-60 kiló körül lehetett. A fotók után visszaengedte a tóba. 

„Felejthetetlen élmény marad, és nagyon boldog vagyok, hogy november 29-én 2-3 fokos hidegben is sikerült nagy harcsát fogni” – konstatálta a történteket. 

A fárasztásról rövid videó is készült, látszódik, hogy milyen akadós volt a terep. Íme:

Lóri forgatott már videót a Balatonon is, természetesen ott is harcsázott. Az egyik filmet IDE KATTINTVA, a másikat pedig IDE KLIKKELVE nézheted meg!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!