2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Nagy fogások

Új tórekord: kétszer fogták ki Legendát, a gyönyörű fekete amurt

Új tórekord: kétszer fogták ki Legendát, a gyönyörű fekete amurt

Megdőlt a tórekord az etyeki Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkban, ahol kifogták Legendát. A mutatós fekete amur tartotta eddig is a csúcsot, de míg tavaly „csak” 21,6 kilogramm volt, most felkapott magára 3 kilót. 

A Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark egyik kuriózumáról, a gyönyörű fekete amurról, Legándáról már tavaly írt a Pecaverzum. 

2021. július 10-én a horgászvíz egyik tulajdonosa, Vogel András életében negyedik alkalommal fogta meg Legendát. A hal akkor 21,6 kilogrammot nyomott, és tórekordnak számított.

A Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark közösségi oldalának tájékoztatása szerint Legenda idén is partra került, ráadásul már kétszer is, és mindkétszer még nagyobb tömeggel, új tórekordot beállítva.

Május 10-én Szabó Gábor tarthatta a kezében, akkor 23,70 volt a tömege. 

Nem telt el két hét, és Legenda újra kikukkantott a vízből. Az új csúcsot elérő horgász, János már a tó régi vendége, és most a születésnapját megünnepelni érkezett az etyeki vízterület partjára egy 10 napos pecára.  

„Erőteljes húzós kapásra ugrott ki az ágyból és felvette a kontaktot a hallal, így kezdődött a tánc, amiről a legtöbb horgászunk álmodik, a tavunk egyik legnemesebb halával. Közel egyórás fárasztás után láthatta meg gyönyörű, erőtől duzzadó barátját János” – olvasható a fogásról készült beszámolóban, amely május 21-én, szombaton jelent meg.

Legenda egy tejsavas, édeskés, tintahalas bojlira csábult el a horgásztúra hatodik napjának hajnalán. Gyors mérlegelés után derült ki, hogy a szépséges fekete amur ismét nőtt, és eddig még soha nem mérték ilyen tömeggel, hiszen 24,6 kilogrammot mutatott a mérleg tárázás után.

„Úgy gondolom, nincs ennél szebb születésnapi ajándék. Innen is boldog születésnapot kívánok kedves barátunk, és gratulálok a gyönyörű teljesítményedhez” – fogalmaztak a tó Facebook-oldalán. 

A teljes beszámoló: 

A Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőparkban igazán különleges halak is élnek, tavaly telepítettek például aranyamurt és xantorisztikus harcsát. Nézd meg a halakat IDE KATTINTVA!

A tó tulajdonosaiból álló csapat, a VMFISHING két díjat is bezsebelt a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). Övék lett a legnagyobb halért járó díj és a Top 5 hal versenyét is megnyerték.

A 32,375 kilós példány nemcsak az IBCC, hanem a Balaton eddigi legnagyobb pontya is. Nézd meg minden idők legnagyobb balatoni pontyát IDE KLIKKELVE!   

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark FB-oldala)