2022. június 27. hétfő | László
Videók

32 busa ugrott be egy horgász gumicsónakjába Szegednél

32 busa ugrott be egy horgász gumicsónakjába Szegednél

32 busát fogott egyszerre Auner Amadé! Nem, nem írtuk el! Nem egy nap alatt, hanem egy pillanat alatt! A csali pedig nem más volt, mint egy gumicsónak! 

Egészen elképesztő történetről számolt be olvasónk, Auner Amadé. Bár ma, az Invazív Halak Horgászatának Napján nem tud pecázni, de megosztotta velünk azt a busás sztorit, ami június végén történt vele.

„Kint voltam reggel óta pecázni, Szegedtől néhány kilométerre, a Nagyfai Holt-Tiszánál. Gumicsónakkal mentem ki pergetni – kezdte a történetet a horgász. – Jó pár busát fogtam, de mind kívülről akadt. Az egyiket rátettem a mérőeszközre, hogy lefotózzam, és abban a pillanatban elkezdtek körülöttem ugrálni a busák.”

Mivel Amadénak ekkor már a kezében volt a telefonja, gyorsan átkapcsolta videóra, hogy rögzíteni tudja a hihetetlen látványt. „Azt sem tudtam hirtelen, hogy mi történik. Egymás után ugráltak be a busák a csónakba. Mindenhonnan halat szedtem elő, a cuccaimból, még a cipőmből is! Nem is tudtam, hogy mit csináljak a busákkal, így elkezdtem bedobálni a szákba. 32 halat számoltam meg” – mesélte a nem mindennapi sztorit Amadé, aki a videót is elküldte a repülő busák „támadásáról”. 

Miután felocsúdott a váratlan „kapás” után, felhívta vízirendőrként dolgozó barátját, aki felvette a kapcsolatot a halőrökkel, hogy ilyen esetben mi a teendő. Amadé engedélyt kapott arra, hogy hazavigye a különös módon fogott halakat.

„A zsákmány összesen 25 kilogramm körül lehetett. Belógattam a vízbe a haltartót, és úgy indultam haza, de a plusz súly miatt alig tudott húzni a gumicsónak. A feleségem ugyan nem nagyon örült a rengeteg halnak, de a cimborámmal megpucoltuk, beirdaltuk, bepácoltuk, és úgy sütöttük meg a busákat” – tette hozzá a horgász, aki, utólag úgy véli, a csónak árnyékától ijedhettek meg a halak. De bárhogy is volt, életre szóló élmény jelentett számára ez a rendhagyó horgászat.

Még több busás tartalom!

Elképesztő busatumultus alakul ki rendszeresen a Kiskörei Hallépcsőnél, nézd meg a videót ITT! Azt láttad már, ahogy egy repülő busa betonnak placcsan? Katt IDE!

Beszámoltunk róla, hogy készül hazánk nagy busatérképe. Hogy hol tart most a munka, ITT elolvashatod!

A célzott busahorgászat terjedésről már a Pecaverzum is írt, és arról is beszámoltunk, hogy kifogták idei év legnagyobb busáját, amely 68 kilós volt. De egy piros busa is előkerült mostanában a Holt-Marcalból.   

A sikeres busahorgászat elsajátításához pedig nézzétek meg ezt a speciális videócikket! Kíváncsi vagy, hogy küzd a Bácshosz az invazív halak ellen? Nézd meg videónkat ITT!

Még több tartalom érdekel busa témakörben? Akkor ITT a helyed!

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Elindult a Pecaverzum multimédiás sztoriküldő szolgáltatása: egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotókat és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!