2024. június 19. szerda | Gyárfás
Videók

Csodafotó készült a Tisza-tavon

Csodafotó készült a Tisza-tavon

A tökéletesen megkomponált fénykép egy novemberi horgásztúrán készült. A Tisza-tavon életbe léptek a téli korlátozások, így a helyismeretnek még jobban felértékelődött a szerepe. 

A horgásztatással is foglalkozó Koncz Dávid a nemzetközi pergetőverseny, az IPCC harmadik helyén végzett társával, Sztahovits Péterrel.

A Tisza-tavat, mint a tenyerét, úgy ismerő Koncz Dávid az utóbbi hetekben a versenyzés mellett rendszeresen vendégeket is kalauzolt. A túrákról a halak sem maradhattak el, főleg a csukák és a süllők voltak az aktívak, de nagyon sok sügért is sikerült csónakba emelni.

A halakról általában fényképek is készülnek, de olyan fotó, mint amit az egyik csuka kifogásakor lőttek, nem minden nap születik. Ritka pillanatot örökítettek meg, ugyanis megjelent egy szelíd szarvas, amely a fénykép hátterében állt modellt a csodafotóhoz.

Az utóbbi hetek túráin készült képekből egy galériát is összetettünk. Íme: 

Sőt, videó is van a szarvasról: 

November 15. óta szigorú szabályok léptek életbe Magyarország második legnagyobb taván. A helyismeret egyébként is fontos, most azonban még inkább felértékelődik a szerepe. Sokszor a köd is nehezíti a helyzetet. Volt is rá példa mostanában, hogy eltévedt horgászokat kerestek, és öt óra megfeszített kutatómunka után találtak csak rájuk.  

„Partról gyakorlatilag már kevés az esély a halfogásra. Csónakkal sem mindegy, hogy hová megy az ember horgászni, ismerni kell a helyet, ha ez megvan, akkor sincsen még nyerőképes pakli a kezedben, mert tudni kell a megfelelő csalit, napi szinten változik, hogy mit eszik meg a hal. Ezek kellenek az eredményes horgászathoz” – hangsúlyozta Koncz Dávid.

A Tisza-tavi élményhorgászat nevű Facebook-oldalt üzemeltető Koncz Dávid szeptember végén 7 kilós süllőt emelt csónakba. Nézd meg a gyönyörű tüskéshátúról készült beszámolót és fényképeket IDE KATTINTVA!

Hogy a horgászok nem csak halakkal találkozzanak a természetben, arra minden esély megvan. Így történt ez akkor is, amikor megmentette egy szarvas életét a segítőkész horgász, vagy amikor fonott zsinórra tekeredett baglyot szabadítottak ki. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!